2011. január 26., szerda

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

 

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete 2009.decemberében alakult meg. Közhasznú egyesület.
Egyesületünk céljai:
1.) Szegeden és környékén élő gazdátlan, kidobott, vadon született kóbor macskák helyzetének javítása, számuk csökkentése, egészségi állapotuk javítása. Legfontosabb megoldási lehetőség ezen állatok befogása és ivartalanítása, mellyel szaporodásuknak elejét tudjuk venni. Ugyanabban a lépésben felül tudjuk vizsgálni egészségi állapotukat, szükség esetén gyógykezeltethetjük őket, élősködőírtókkal (féreghajtó, spot), valamint védőoltással láthatjuk el őket.
2.)
Cicaotthon működtetése, ahol az előbbi kezeléseket megoldhatjuk, valamint a fiatal egyedeket, a kidobott ill. vadon született cicákat örökbeadási korig felnevelhetjük, gyógyíthatjuk és szocializálhatjuk.
3.) A szocializálható egyedeket szerető otthonba juttatjuk (oltva, féregtelenítve,spottal kezelve) kizárólag felelősen gondolkodó gazdikhoz. A gazdikeresés folyamata is komoly munkát igényel, netes, szórólapos bemutatását cicáinknak. Örökbeadási megállapodás garantálja, hogy a cicák utánkövethetőek, és visszavehetőek legyenek, nem megfelelő tartási körülmények esetén. A nem szocializálható, általában idősebb cicákat visszahelyezzük eredeti környezetükbe, ahol egészségi állapotukat nyomon követjük.
4.) Munkánk nélkülözhetetlen velejárója az emberek szemléletmódosítása, a felelős állattartási kultúra kialakítása, az állatkínzások megelőzése érdekében. Írott és elektronikus sajtóban történő publikálással, szórólapokkal, városunk rendezvényein való aktív részvétellel,  saját rendezvények szervezésével is segítjük céljaink megvalósítását.
5.) Ivartalanítási akciók szervezése, a helyi állatorvosokkal együttműködve
.
6.) Interaktív weboldal létrehozásával (http://cicaotthon.hu) a cicagazdik kérdéseire Fórumot működtetünk, galériát, ahol saját maguk tölthetik fel képeiket, cicás történeteiket, akár külsős szerkesztőkké is válhatnak. Cicaotthonunk életének bemutatására  egy blogot működtetünk (http://cicaotthon.blog.hu).


Fiatal egyesület lévén adó 1%-ra még nem vagyunk jogosultak,. Városunkban már meglévő állatvédő szervezetek elsőbbsége miatt sajnos hátrányt szenvedünk a támogatások terén.
A 2010-es esztendőben Cicaotthonunk 63 cicája közül 46 cicát tudtunk felelős gazdihoz juttatni. Ideiglenes befogadóink cicái közül pedig 18-at.
Ahhoz, hogy terveinket meg tudjuk valósítani, szükségünk van a TE segítségedre is!
SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Ahhoz, hogy támogasd a szegedi cicamentőket a www.ihelpyou.hu oldalon be kell állítanod őket a Kiket segítesz menüponton belül az alapítványok/szervezetek között!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése