2011. január 19., szerda

Csillagpor alapítvány bemutatása

Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom nektek ezt az alapítványt, hiszen én is részt vettem már pár fantasztikus rendezvényükön Szolnokon.
A Csillagpor Alapítványt 2005 tavaszán az országos, több mint három évtizedes múltra visszatekintő VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség vezetői alapították. Azzal a céllal tették ezt, hogy a szolnoki vegás csoportok ifjúságsegítő és közösségfejlesztő tevékenységeinek szervezeti hátteret adjanak.
Az alapítvány alapvető feladata, hogy civil kezdeményezésre folyamatosan programokat és szabadidős tevékenységeket szervezzen Szolnokon, a helyi fiatalság számára. Tudatosan törekszünk arra, hogy egy jól működő ifjúsági közösséget alakítsunk ki általános iskolások, középiskolások, felsőfokú oktatásban lévő, valamint 30 év körüli családosaink számára, mindezt az önkéntes munka módszereivel.
Közösségi kezdeményezéseink hatásai az egyének életében számos területen pozitív kicsengésűek. Az alapítvány számos partnerkapcsolattal rendelkezik. Közösségünk tagjai különféle továbbképzésekhez, munkalehetőségekhez jutnak, és persze az önkéntes munkából nyert szakmai tapasztalatokban bővelkedhetnek. Foglalkozásaink életmódfejlesztő, valamint terápiás hatásúak a fiataljaink és családjaink számára. A közösségünk tagjainak, illetve a programjaink látogatóinak speciális fizikai, mentális, valamint szociális támogatást nyújtunk. Programjaink kellemes kikapcsolódást és vidám együttlétet, valamint egy modern közösséghez való tartozást jelentenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése