2011. február 26., szombat

Délmagyarban az I Help You!!!

Megjelent egy nagyszerűen összefoglalt cikk kezdeményezésünkről a Délmagyar c. napilapban. Az eredeti cikk itt található meg, de bemásolom a szöveget ide, a blogba is.

 

I Help You: kattintással adományozhatunk

Bobkó Anna - Délmagyarország napilap
2011.02.26. 08:26

Szeged - Úgy jótékonykodhatunk, hogy egy forintunkba sem kerül – ígérik az I Help You internetes oldal kitalálói. A szegedi kezdeményezés sikere a hirdetők és a felhasználók aktivitásán múlik. A Szegedi Tudományegyetem már csatlakozott a jó ügyhöz.

– Az alapötlet Halápi Imre és Halápi István fejéből pattant ki: olyan internetes oldal létrehozása, ahol a reklámbevételből befolyt összeget karitatív célokra fordíthatnák. Azt mondtam nekik: magas látogatószámot úgy tudnak elérni, ha a Google keresési technológiáját használják fel, egészítik ki művészi reklámfelülettel. Így született meg az I Help You internetes oldal – magyarázta Vojnár Gábor, az I Help You Magyarország Nonprofit Kft. ügyviteli igazgatója.

Az internetezők úgy jótékonykodhatnak, hogy az egy forintjukba sem kerül. Szokásaikon sem kell változtatniuk, hiszen sokuk kezdőlapja a Google keresőoldal – helyette állíthatják be az extra dizájnnal kiegészített I Help You-t. A keresőablak hátterében művészien beépített hirdetés látható. A megtekintéséből befolyó összeg adományként gyűlik. A felhasználó regisztrálhat, beállíthatja, hogy az általa gyűlő adomány mely alapítványnak, rászorulónak menjen.

A kedvezményezettek között szerepel például az újfehértói Varga család is. Őket a közelmúltban a televízióban többször láthattuk: a családfő, Varga Sándor egyedül neveli négy gyermekét. Az édesanya daganatos beteg volt, a negyedik baba születésekor halt meg. A segítségre várókat az oldal fejlesztői különböző kategóriákban, képzeletbeli kosarakban helyezték el, így ha pontos elképzelésünk nincs, beállíthatjuk, hogy gyerekeknek, szociális rászorulóknak vagy éppen állatoknak gyűjtünk. Helyi alapítvány is szerepel a listán: a Szegedi Cicamentők. Sportegyesületek is regisztrálhatnak, így például egy csapat szurkolói kedvenceiket anyagilag is támogathatják, mindenféle kiadás nélkül. De iskolák jelentkezését is várják – a tanulók kattintásaikkal a suli alapítványának kasszáját gyarapíthatják.

– Figyelemre méltó, hogy mindenfajta hirdetés nélkül az oldal látogatottsága rövid időn belül megtízszereződött. Néhány hét alatt 250 ezer forint gyűlt össze – hangsúlyozta Timárné Halápi Sára, az I Help You kommunikációs igazgatója, akitől megtudtuk: az ötletet támogatja többek között a Szegedi Tudományegyetem is. A jó ügyhöz bárki csatlakozhat. Minél többen használják az oldalt, annál több rászorulónak tudnak segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése